Система теплоснабжения теплоавтономного дома - Накорчевский, А.И. (Промышленная теплотехника, 2009)
Представлена рациональная схема энергетического обеспечения отопления и горячего водоснабжения многоэтажного жилого дома на основе круглогодичного использования энергии, воспринимаемой солнечными коллекторами, расположенными на данном доме, и сезонного грунтового аккумулятора, размещенного под частью здания. Запропоновано раціональну схему енергетичного забезпечення опалення та гарячого водопостачання багатоповерхового житлового будинку, що протягом року використовує енергію, яка сприймається сонячними колекторами, розташованими на цьому домі, та накопичується у ґрунтовому акумуляторі, що міститься під частиною будинку. We present a rational scheme of the energy ensuring of heating and hot watersupply of a high-rise dwelling house, which, for a year, uses the energy perceived by solar collectors located on this house, and a seasonal soil accumulator, placed under a part of the building.