Лексика публіцистичного стилю початку ХХ ст. і формування літературного словника - Коць, Т. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
У статті проаналізовано лексику публіцистичного стилю початку ХХ століття у зв’язку з проблемою формування літературного словника української мови. The author analyzes the vocabulary of publicistic style as used in the early 20th century in the context of the formation of literary Ukrainian and its lexicon. The main changes in the lеxical system are .generalized as well.