Динамика зависимости внутриглазного и артериального давления в течении суток у больных передней ишемической оптической нейропатией с сопутствующей артериальной гипертензией на фоне применения ингибиторов карбоангидразы - Бездетко, П.А.; Шилкина, Д.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
На сьогоднішній день в виникненні ПІОН (передня ішемічна оптична нейропатія ) найбільшу увагу приділяють порушенню градієнта артеріального та нутрішньоочного тиску у цієї категорії пацієнтів, особливо в нічний час. Ця проблема актуальна у хворих на гіпертонічну хворобу, які отримують гіпотензивні препарати, посилюючі прояви нічної фізіологічної гіпотензії. В роботі представлені результати дослідження градієнта АД/ВГД (артеріальний тиск/внутрішньоочний тиск) у гіпертоників з ПІОН, а також інформація про застосування інгібіторів карбоангідрази у цих хворих з метою профілактики та лікування ПІОН. The research work is devoted to the exploration of the affect of the decrease of intraocular pressure among patients with anterior ischemic optic neuropathy during nocturnal physiological arterial hypotension. The usage of inhibitors of carbonic anhydrase leads to the decrease of the gradient of intraocular/arterial pressure and reduces the risk of development of anterior ischemic optic neuropathy.