Оптическая когерентная томография в диагностике солнечного ретинита и его последствий у детей - Боброва, Н.Ф.; Суходоева, Л.А.; Иваницкая, Е.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Досліджено дві дитини (три ока) із сонячним ретинитом , різної давнини. Встановлено, що фоторетиніти,
як гострі так і „ давні ” у дітей достатньо добре візуалізуються з допомогою ОСТ, та мають характерні
мікроструктурні зміни у фовеа. Вони не прогресують і можуть бути виявлені через багато років. До того ж
навіть пластичність регенаторних процесів у дитячому віці не дає ефекту цілого відновлювання поміняних
структур сітківки у фовеальній області , не дивлячись на те, що зорові функції ураженого ока залишаються
високими. Investigated two children (three eyes) with solar retinitis, a different prescription. Found that fotoretinity as
acute and “old” in children is well visualized by OCT and have characteristic microstructural changes in the fovea.
They do not progress and can be found many years later. Even plasticity regenerative processes in childhood has
no effect full recovery modified structures of the retina in the foveal region, despite the fact that the visual function
of the affected eye remained high.