Виявлення аномалій в комп’ютерній мережі на основі нейромережних технологій - Рудик, І.І. (Штучний інтелект, 2012)
У статті проведено аналіз методів виявлення аномалій, які є частиною системи виявлення вторгнень. Проведено комп’ютерне моделювання нейромережного методу виявлення аномалій, який базується на аналізі поведінки користувачів. Основною перевагою розглянутих підходів є їх адаптивність, здатність до навчання та можливість виявлення не тільки відомих, але й нових видів атак. В статье проведен анализ методов обнаружения аномалий, которые являются частью системы обнаружения вторжений. Проведено компьютерное моделирование нейросетевого метода обнаружения аномалий, который базируется на анализе поведения пользователей. Основным плюсом используемых подходов является их адаптируемость, стремление к обучению и возможность обнаружения не только известных, но и новых видов атак. With the rapid expansion of computer networks, security of using is getting actual. The paper analyses the methods for detection of anomalies that are a part of intrusion detection system. Computer simulation of neural network of anomaly detection system based on the analysis of user behavior. The main advantage of the considered system is its adaptability, learning ability and the ability to detect not only known but also new types of attacks.