Исследование функционального состояния сетчатки в условиях фотостресс-теста у пострадавших с прямой контузионной травмой органа зрения - Голубов, К.Э. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У роботі надаються дані дослідження функціонального стану сітківки в умовах фотострес-
тесту у 75 постраждалих на пряму контузій ну травму органу зору у різні часи після травми.
Фотострес призводить до суттєвих змін показників функціональної активності сітківки в умовах
тесту,що були більш виразними у хворих на пошкодження середньої та важної ступені. Дані
показників ПЄЧФ,КЧИМФ доцільно вико рис-товувати під час проведення профілактичних оглядів
та рішення питань трудової експертизи. In the data provided by the study of the functional state of the retina in fotostress- test in 75 patients with
eye contusion at different times after injury. Fotostress lead to significant changes in the index of the functional
activity of the retina that. were more pronounced in patients with damage to moderate to severe. These indicators
fotostress- test should be used during routine inspections, and issues of labor expertise. Key words: eye
contusion, fotostress- test, the retina.