Особенности ведения пациентов после оперативного лечения открытоугольной глаукомы в условиях первичного звена офтальмологической службы - Сухина, Л.А.; Голубов, К.Э.; Котлубей, Г.В.; Смирнова, А.Ф. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У роботі надаються дані щодо організації догляду за пацієнтами з первинною глаукомою після
оперативного втручання. Під наглядом протягом року знаходилось 74 пацієнта у віці 54-66 років, які були
прооперовані з приводу первинної глаукоми та мали компенсований рівень внутришньоочного тиску.
Проведенні протягом терміну спостереження дослідження візометрії, периметрії, стану гемодинаміки ока,
електрочутливості по фосфену довели доцільність використання у комплексному лікуванні глаукоматозної
нейронпатії препаратів «Вазопро», «Вітаксону» та «Еврізаму». In the data provided by the organization of supervision of patients with primary glaucoma after surgery. Followed for the year were 74 patients aged 54-66 years who were operated for primary glaucoma and had compen-sated vnutrishnoochnogo level pressure. Conducted during the period of observation studies visometry, perimetry, hemodynamic eye on electro-phosphenes proved the feasibility of using in treatment of glaucomatous neuropathy drugs vazopro, vitakson and evrizam.