Транссклеральная лазерциклокоагуляция в лечении рефрактерных глауком - Чечин, П.П.; Репях, В.С.; Гузун, О.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Ефективність транссклеральної контактно-компресіонної лазерциклокоагуляції (ТСКК ЛК) була вивчена
в 76 випадках рефрактерної глаукоми різної етіології. ТСКК ЛК виконувалась Nd лазером. ТСКК ЛК сприяла
гіпотонічному і аналгетичному ефектам. ВОТ зменшився в середньому від 36,24±0,86 до 26,07±0,57 мм.рт.
ст., болі зникли у всіх випадках. через 12 місяців після проведення ТСКК ЛК були розглянуті 29 пацієнтів з
рефрактерною глаукомою: ВОТ був в середньму 24,76±0,39 мм.рт.ст., це достовірно нижче (р <0,0001) на
31,6 % від даних перед лікуванням. Ця процедура проста з технічної точки зору і є методом виділення в
лікуванні цієї патології. The efficiency of application of transscleral contact-compression lasercyclocoagulation (TsCC LC) has been
studied at 76 cases of refractary glaucoma of different etiology. TsCC LC has been provided with Nd laser. TsCC
LC has hypotension and analgesik effect. iOp has decreased from 36,24±0,86 tо 26,07±0,57 mm Hg on average,
pains disappeared in all cases.
in 12 months after lead rate TsCC LC have been surveyed 29 patients of refractary glaucoma: level iOp has
made 24,76±0,39 mm Hg, that is authentic (р<0,0001) below on 31,6 % from the data before treatment.
The procedure of application is simple from the technical point of view and is the method of selection in the
treatment of this pathology.