Тактика лечения больных при деструктивних формах острого панкреатита - Аблаев, Э.Э. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проаналізовано результати хірургічного лікування 121 пацієнта з гострим деструктивним
панкреатитом. Вироблено порівняння клінічної ефективності застосування малоінвазивних та
традиційних методів у лікуванні гострого деструктивного панкреатиту. Вивчено післяопераційні
хірургічні ускладнення, їх характер і частота народження. The surgical treatment results of 121 patients with acute destructive pancreatitis have been analyzed.
The clinical effectiveness of minimally invasive techniques has been compared to the traditional methods in
treatment of acute destructive pancreatitis. Postoperative surgical complications, their nature, and frequency
of occurrence have been investigated.