Лептин-опосредованный синтез кератиноцитами больных псориазом с избыточной массой тела провоспалительного цитокина TNF-α - Аль Касем Амин (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Вивчено вплив людського рекомбінантного лептину на рівень прозапального цитокіну TNF-α в культуральному середовищі кератиноцитів хворих на псоріазіз нормальною і надлишковою масою тіла. Встановлено, що гіперлептинемія може виступати важливим механізмом підвищення місцевого рівня (на рівні шкіри) прозапального цитокіну TNF-α у хворих на псоріазі з ожирінням. The effect of the recombinant human leptin on the level of pro-inflammatory cytokine TNF-α in the culture medium of keratinocytes in psoriasis patients with normal and overweightbody mass has been studied. It has been established that hyperleptinemiya can be an important mechanism for improving the local level (skin-level) of proinflammatory cytikine TNF-α in patiens with psoriasis and obesity.