Липидный профиль, гипоадипонектинемия и гиперлептинемия у детей с первичной артериальной гипертензией - Каладзе, Н.Н.; Алёшина, О.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проведено вивчення ліпідного профілю і адіпокинов в сироватці крові у 82 дітей у віці від 12 до 16
років із первинною артеріальною гіпертензією. Найбільш виражені зміни відмічались у дітей із стабільною
артеріальною гіпертензією і з підвищеним індексом маси тіла. The lipide profile and adipokines in blood serum of 82 children aged from 12 to 16 years who suffer from
primary arterial hypertension have been studied. It has been established that the most expressed changes at
children with stable arterial hypertension and with raised body mass index.