Использование ингибиторов протеиназ и антиоксидантов для патогенетической коррекции реперфузионного синдрома, осложнённого кровопотерей - Жукова, А.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
При розвитку реперфузійного синдрому, ускладненого крововтратою, відбувається активація протеолізу і ПОЛ сироватки крові на тлі дефіциту інгібіторів протеїназ і антиоксидантів. Одночасне застосування антиоксидантів та інгібіторів протеаз сприяє нормалізації показників протеїназ-інгібіторної та прооксидантно-антиоксидантної систем. Activation of proteolyticenzymes, lipid peroxidation and deficiency of protease inhibitors and antioxidants inthe serum of experimental rats with reperfusion injury complicated by blood loss has been established. Combined use of antioxidants and protease inhibitors contributes to normalization of the protease-inhibitor and prooxidant-antioxidant systems.