Анализ уровня молекул средней массы в сыворотке крови и ротовой жидкости у беременных в состоянии гиперинсулинемии - Никольская, В.А.; Меметова, З.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Показано зв’язок рівня молекул середньої маси в ротовій рідині і сироватці крові з розвитком гіперінсулінемії в процесі протікання вагітності. Аналіз даного показника свідчить про зміну вмісту молекул середньої маси в ротовій рідині при гіперінсулінемії. Виявлені зміни дозволять надалі діагностувати на ранніх стадіях розвиток гіперінсулінемії з метою усунення її наслідків, зокрема в лікувальній стоматологічній практиці. The level of average-mass molecules in blood serum and mouth liquid at hyperinsulinemia developing in the pregnancy period has been analyzed. It has been shown that the content of molecules of average mass depends on hyperinsulinemia. The data established allow to diagnose the early stages of hyperinsulinemia development in order to remove its consequences, in particular, in remedial stomatological practice.