Клинико-биохимические особенности течения псориатической болезни, ассоциированной с метаболическим синдромом - Кауд Дия (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Устатті представлені дані про вивчення клініко-біохімічних показників метаболічного синдрому у
74 хворихна псоріаз. Показана патогенетична спільність виникнення і перебігу псоріазу і метаболічного
синдрому. Для підвищення ефективності лікування хворих на псоріаз доцільним є проведення тривалого
курсу проактивної терапії, спрямованої на корекцію показників метаболічного синдрому. The paper presentsa study ofclinical and biochemical parameters of the metabolic syndrome in 74
patients with psoriasis.It shows the common pathogenetic origin, psoriasis course, and the metabolic
syndrome.To increase the effective ness of treatment of patients with psoriasis an appropriatelong-termcourse
of proactive therapy is to be provided tha taimsat correcting indicators of metabolic syndrome.