Клиническая характеристика детей и подростков с избыточной массой тела и ожирением в зависимости от возраста и стадии полового развития - Кобец, Т.В.; Яковенко, В.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проведено порівняльний аналіз скарг у дітей та підлітків з надмірною масою тіла та ожирінням
в залежності від віку і від ступеня статевого розвитку. Виявлено ряд закономірностей, які допомагають
у постановці діагнозу і своєчасному початку лікування. A comparative analysis of complaints in children and adolescents with overweight and obesity relative
to the age and sexual development stage has been conducted. A number of patterns that help diagnostics and
well-timed treatment have been established.