Исследование инсулиноподобного фактора роста-1 в регенерации кости - Дедух, Н.В.; Хмызов, С.А.; Тихоненко, А.А.; Подлипенцев, В.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті автори аналізують результати експериментального застосування інсуліноподібного фактору росту-1 для стимуляції репаративного остеогенезу на 12 білих лабораторних щурах. Тваринам в експериментальних умовах відтворювали у ділянці дистального відділу стегнової кістки транскортікальний дефект (d = 2 мм). Тваринам дослідної групи на 1 и 3 добу після втручання вводили в ділянку дефекту 0,08 мкг інсуліноподібного фактору росту-1. Морфологічні дослідження проведено на 7 та 14 добу. Отримані результати дозволили зробити висновок о позитивном впливі інсуліноподібного фактору росту -1 на регенерацію кістки. In the article the authors analyze the results of the experimental use of insulin-like growth factor-1 for stimulation of bone regeneraton in 12 white laboratory rats. Transcortical defect in the distal femur (d = 2 mm) animals in the experimental conditions was reproduced. The animals of experimental group at 1 and 3 days after the intervention were introduced into the defect region 0.08 mg of insulin-like growth factor-1. Morphologic investigation were studied at 7 and 14 days. The results showed the positive effect of insulin-like growth factor 1 on bone regeneration.