Нёбно-глоточное расстояние как показатель эффективности логопедической реабилитации больных с расщелинами мягкого и твёрдого нёба - Кудинов, В.А.; Вальдес-Акоста, О.Д.; Шуракова, Е.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Вивчено ефективність логопедичної реабілітації хворих з ущелинами м’якого й твердого неба.
Доведено залежність ефективності відновлення мови від величини небно-глоточого відстані. The effectiveness of speech therapy rehabilitation of patients with cleft of soft and hard palate has been studied. We prove the dependence of the efficiency of recovery of speech on the value of the palato-pharyngeal distance.