«Звездчатый объем» – эффективный гистоморфометрический показатель степени соединенности элементов трабекулярной сети - Кутя, С.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті наводиться доцільність використання та методологія визначення «зірчастого об’єму кістковомозкових порожнин» - гістоморфометричного показника, що відображає ступінь з’єднаності трабекул губчастої речовини кісток. Досліджено вікові зміни цього параметру у щурів-самців лінії Вістар. Встановлено, що протягом першого року життя відбувається поступове зниження його величини в тілах хребців та метадіафізарній зоні великогомілкових кісток. У дво- та трирічних тварин спостерігали зворотні зміни. Article contains information about application suitability and methodology of assessment of “bone marrow star volume”. This histomorphometric parameter reflects degree of trabecular network connectivity. It’s agerelated chenges in male Wistar rats were investigated. It is revealed that it’s value in vertebral body and metadiaphyseal part of tibia declines during first year. Opposite changes were found in two- and three-years-old rats.