Тактика ведения острого гематогенного остеомиелита у детей, осложненного сепсисом - Притуло, Л.Ф. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті представлений аналіз лікування септико-піємічної форми гострого гематогенного
остеомієліту в дітей, який ускладнився двосторонньою септичною пневмонією, правобічним гнійним
плевритом, ентероколітом, токсичною нефропатією в асоціації із сепсисом і вторинним імунодефіцитом.
При даному стані необхідно використовувати ранню діагностику, своєчасну й правильну тактику
хірургічного, медикаментозного й імунокорегуючого лікування. Treatment of septic forms of acute hematogenous osteomyelitis in children complicated by bilateral septic pneumonia, right purulent pleurisy, enterocolithis, and toxic nephropathy combined with sepsis and secondary immunodeficiency has been analyzed. These conditions necessitate using early diagnostics, well-timed and correct tactics of surgical, medicamental, and immune-correction treatments.