Применение теории фрактального роста для оценки физико-химических свойств желчи у детей с воспалительной патологией гепатобилиарной системы в периоде ремиссии - Лагунова, Н.В.; Лебедева, О.Д. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В статті викладені основні положення теорії фрактального росту в біологічних середовищах та
зміни фізико-хімічного складу жовчі у дітей із запальними ураженнями гепатобіліарної системи в періоді
ремісії. Наведено аналіз порівняльної оцінки фрактальної розмірності кристалів жовчі у дітей з хронічним
холециститом, хронічними вірусними гепатитами В і С в порівнянні з групою контролю. The main positions of fractal growth theory in biological medium and changes of physico-chemical
composition of bile in children with inflammatory disorders of hepatobiliar system in remission are presented.
An analysis of comparative estimation of fractal size of bile crystals in children with chronic cholecystitis,
chronic viral hepatitis B and C in comparison with control group has been performed.