К вопросу местного обезболивания у больных со спинальной травмой - Нагорный, П.А.; Маркович, О.В.; Казачёк, Н.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
При повному порушенні провідності спинного мозку у хворих з хребтово-спиномозковою
травмою і відсутності больової чутливості нижче рівня ушкодження зберігаються відповідні
вегетативні реакції на больові подразники надпорогового значення. Наведено рекомендації
щодо анестезіологічнiй допомоги при необхідності оперативних втручань у даної категорії
хворих. At full spinal-cord non-conduction in patients with a spinal cord injury and absence of pain sensitivity
below the injury level, vegetative responses to painful stimuli of suprathreshold values remain.
Recommendations are given for anesthesia in cases when surgical interventions are necessary in these
patients.