Влияние дыхательного тренажера «PARI PEP 2» на функцию внешнего дыхания у детей, больных бронхиальной астмой, на этапе санаторно-курортного лечения - Танага, В.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проведено оцінку функції зовнішнього дихання у дітей з бронхіальною астмою в періоді ремісії, які
перебувають на етапі санаторної реабілітації. В якості додаткової терапії був використаний дихальний
тренажер «PARI PEP 2». Виявлено позитивний ефект від включення дихального тренажера в комплекс
реабілітаційних заходів на показники функції зовнішнього дихання у хворих на бронхіальну астму. The assessment of respiratory function in children with asthma in remission was performed at the stage
of sanatorium rehabilitation. The breathing simulator «PARI PEP 2» was used as a means of adjunctive therapy.
Inclusion of this respiratory training device into the complex of rehabilitation measures positively affected the
respiratory function parameters in patients with bronchial asthma.