Повышение точности доплеровских измерителей вертикального профиля скорости течений - Борисов, Е.Г.; Голод, О.С.; Лиференко, В.Д. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2012)
В статье исследованы свойства следящего фильтра на основе фазовой автоматической подстройки частоты, а также выведены выражения, оценивающие его ошибку. Рассмотрены факторы, влияющие на ошибку следящего фильтра, предложены пути усовершенствования измерителей скорости течения. У статті досліджені властивості фільтра, що стежить, на основі фазового автоматичного підстроювання частоти, а також виведені вирази, що оцінюють його помилку. Розглянуто фактори, які впливають на помилку фільтра, що стежить, запропоновані шляхи вдосконалення вимірників швидкості плину. In the article the tracking filter’s properties on the basis of phase locking are researched, and the expressions for its error estimating are concluded. The factors which affect the tracking filter’s error, are considered, and the ways of improvement of stream’s speed measurers are suggested.