Применение нестероидных противовоспалительных лекарственных средств в детской стоматологии - Романенко, И.Г.; Горобец, С.М.; Коняева, Е.И.; Шеремета, Л.Н.; Шеремета, Е.А.; Кучер, В.Г.; Рымар, А.Ю. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В статті здійснено аналіз безпеки лікування НПЗЛЗ запальних захворювань ротової порожнини
у дітей, в тому числі і селективних інгібіторів ЦОГ-2 та ЦОГ-3, спектр системних проявлень їх побічних
реакцій (ПР). Проаналізовані помилки лікарів при призначенні НПЗЛЗ, дані рекомендації по раціональному
їх використанню в дитячій стоматології при захворюваннях слизистої оболонки ротової порожнини. A safety analysis of treating of inflammatory diseases of an oral cavity in children by NSAID, including
selective inhibitors of COX-2 and COX-3, a spectrum of systemic displays of their side effects (SE) has been
performed. The analysis covers medical errors in prescription of NSAID, recommendations about their rational
application in child stomatology are given for diseases of mucous membrane of oral cavity.