До питання інформаційно-аналітичного забезпечення реалізації державної інноваційної політики - Лисиця, Т.М.; Мельник, А.М. (Національна Академія наук України, 2007)
Розглянуті питання актуальності та шляхи створення інформаційно аналітичної систе
ми реалізації державної інноваційної політики. Обґрунтована необхідність створення відповідної інформаційно аналітичній бази, яка дасть можливість отримувати максимум інформації щодо стану об'єктів управління, проводити аналіз альтернатив їх розвитку з врахуванням постійної зміни
зовнішнього та внутрішнього середовищ, а також готувати рекомендації щодо реалізації державної інноваційної політики. Рассмотрены вопросы актуальности и пути создания информационно-аналитической
системы реализации государственной инновационной политики. Обоснована необходимость
создания соответствующей информационно-аналитической базы, которая позволит предоставлять
максимум информации относительно состояния объектов управления, обеспечит возможность
анализа альтернатив их развития с учетом постоянных изменений внешней и внутренней среды, а
также готовить рекомендации касательно реализации государственной инновационной политики. The matters of actuality and ways of creation of informational and analytical system of the state innovation policy realization are considered. It is grounded the necessity of creating relevant informational and analytical basis, which allow to provide the maximum of information noncerning current state of the objects of managing. The basis can provide possibility for analyzes of further alternatives, taking into consideration the permanent changes of internal and external enviroment and prepare recommendations concerning realization of the state innovation policy.