Тяпкін Костянтин Федорович (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2012)
Костянтин Федорович Тяпкін -
талановитий вчений і активний діяч в галузі
прикладної геофізики, доктор геолого-
мінералогічних наук (1965), професор (1966),
член-кореспондент НАН України (1990), член
редколегії "Геофизического журнала", член
секції "Геологія, географія і геофізики"
Комітету з Державних премій України,
Заслужений діяч науки і техніки (2002),
лауреат Державної премії України в галузі
науки і техніки (1972, 1996) та премії
ім. С.І. Субботіна (2000).