Україна і Польща в світлі інтеґраційних процесів початку ХХІ століття - Котляр, Ю.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У статті визначено особливості формування та реалізації політики
Республіки Польща щодо України в контексті євроатлантичної та євро
пейської інтеґрації на концептуально-теоретичному та практично
політичному рівнях. Варшава послідовно виступає за надання Україні
чіткої перспективи членства в Євросоюзі. Основними формами підтримки
європейської інтеґрації України є заяви польських політиків та державних
діячів, положення низки документів вищих органів державної влади та
неурядових структур, активна дипломатична діяльність. В статье определены особенности формирования и реализации
политики Республики Польши по отношению к Украине в контексте
евроатлантической и европейской интеграции на концептуально-теоре
тическом и практично-политическом уровнях. Варшава последовательно
выступает за предоставление Украине четкой перспективы членства в
Евросоюзе. Основными формами поддержки европейской интеграции
Украины являются заявления польских политиков и государственных
деятелей, положения ряда документов высших органов государственной
власти и неправительственных структур, активная дипломатическая
деятельность. In the article the features of forming and realization of policy of Republic are
certain Poland in relation to Ukraine in the context of evroatlantichnoy and
European integration on conceptually theoretical and practically political levels.
Warsaw consistently comes forward for a grant Ukraine of clear prospect of
membership in European Union. The basic forms of support of European
integration of Ukraine are statements of the Polish politicians and statesmen,
positions of row of documents of higher organs of state power and
ungovernmental structures, and active diplomatic activity.