Тепловіддача та гідравлічний опір труб з циліндричними інтенсифікаторами - Горобець, В.Г. (Промышленная теплотехника, 2009)
Розроблено математичну модель процесів тепломасопереносу для поверхонь з циліндричними інтенсифікаторами. Проведено числові розрахунки та визначено основні локальні та інтегральні характеристики труб з циліндричними інтенсифікаторами. Знайдено оптимальні значення відстані між сусідніми інтенсифікаторами, при яких тепловідвід від поверхні буде максимальним. Разработана математическая модель процессов тепломассопереноса для поверхностей с цилиндрическими интенсификаторами. Выполнены численные расчеты и определены основные локальные и интегральные характеристики труб с цилиндрическими интенсификаторами. Определены оптимальные расстояния между соседними интенсификаторами, при которых теплосъем с поверхности будет максимальным. The mathematical model of heat transfer process for surfaces with the cylindrical intensificators. Numerical solutions and the main local and integral heat characteristics of tubes with the cylindrical intensificators are found. The optimal distances between the neighboring intensificators are determined for which heat transfer from surfaces is maximal.