Утилізація низькотемпературної теплоти продуктів згорання палив за допомогою теплових насосів - Жовмір, М.М. (Промышленная теплотехника, 2008)
Европейский опыт свидетельствует о технической возможности и определенных преимуществах применения тепловых насосов для утилизации теплоты продуктов сгорания топлив. Показано, что при охлаждении продуктов сгорания существует температура, при которой эксергия утилизированной теплоты максимальна, предложена методика определения оптимальной температуры. Європейський досвід свідчить про технічну можливість та певні переваги застосування теплових насосів саме для утилізації теплоти продуктів згорання палив. Показано, що при охолодженні продуктів згорання існує температура, при якій ексергія утилізованої теплоти максимальна, запропоновано методику визначення оптимальної температури. European experience is evidence of the technical possibility and certain advantageous of heat pumps application for the utilization of flue gas heat. We show that, at flue gas cooling there exist a temperature at which the recovered energy has a maximum exergy and propose an approach finding this optimal temperature.