Гідросорбційні властивості бентонітових глин, модифікованих поліакриламідами - Задвернюк, Г.П.; Кадошніков, В.М.; Федоренко, Ю.Г.; Злобенко, Б.П.; Спасова, Л.В. (Мінералогічний журнал, 2008)
Розглянуті гідросорбційні властивості бентонітових глин, модифікованих поліакриламідами (глинополімерних композитів). Показано, що введення в активований бентоніт водорозчинних поліакриламідів підвищує його здатність до поглинання води. Рассмотрены гидросорбционные свойства бентонитовых глин, модифицированных полиакриламидами (глинополимерных композитов). Показано, что введение в активированный бентонит водорастворимых полиакриламидов увеличивает его водопоглотительную способность. Water-sorption properties of polyacrylamide-modified benthonites (clay-polymer composites) are considered in the paper. It is shown that addition of water-soluble polyacrylamides to activated benthonite increases its water-sorption capacity.