Передмова - Щербак, М.П. (Мінералогічний журнал, 2008)
Передмова редакційної колегії "Мінералогічного журналу. Mineralogical Journal (Ukraine)" (Протокол від 2.08.2008 р.). Цей номер журналу присвячений
основним результатам, що отримані вченими Інституту під час виконання наукової тематики по головних напрямах, затверджених відповідними рішеннями Президії Національної академії наук України.