Теплообмен при конденсации движущегося пара в горизонтальных трубах - Безродный, М.К.; Голияд, М.Н.; Барабаш, П.О.; Дейнеко, А.И. (Промышленная теплотехника, 2008)
Проведены теоретическое и экспериментальное исследования процесса конденсации движущегося пара в горизонтальных трубах. В случае турбулентного парового ядра и ламинарной пленки конденсата предложена теоретическая зависимость, которая имеет количественное расхождение с экспериментальными данными для R-22, не превышающее (16…20)%. В случае турбулентного парового ядра и пленки конденсата рекомендована полуэмпирическая зависимость, которая хорошо согласуется (±8%) с экспериментальными данными для воды и R-22. Проведено теоретичне та експериментальне дослідження процесу конденсації рухомої пари в горизонтальних трубах. У випадку турбулентного парового ядра та ламінарної плівки конденсату запропоновано теоретичну залежність, яка має кількісну розбіжність з експериментальними даними для R-22, що не перевищує (16…20)%. Для випадку турбулентних парового ядра та плівки конденсату рекомендовано напівемпіричну залежність, що добре узгоджується (±8%) з експериментальними даними для води та R-22. It is carried out theoretical and experimental investigations of process of condensation moving pair in horizontal pipes. In case of a turbulent steam kernel and a laminar film of a condensate theoretical dependence is offered, which has a quantitative divergence with experimental data for R-22 not exceeding (16…20) %. In case of a turbulent steam kernel and a film of a condensate recommended semi empirical equation will be coordinated (±8 %) well with experimental data for water and R-22.