До 200-річчя Харківського університету - Денисенко, І.М. (Інститут історії України НАН України, 2005)
У пропонованій розвідці розглядаються віхи розвитку Харківського університету як вогнища культури і освіти на Слобожанщині. In the suggested research the landmarks of the Kharkiv University development are envisaged. They are treated as centres of culture and education in Slobozhanshchyna.