Залежність радіаційних пошкоджень кристалічної структури еденітів від їхнього хімічного складу - Іваницький, В.П.; Бондаренко, Г.М.; Вознюк, П.О. (Мінералогічний журнал, 2008)
За допомогою методу ядерної гамма-резонансної спектроскопії вивчено розподіл різновалентних катіонів заліза
по октаедричних позиціях структури еденітів у процесі їх опромінення. Здійснено порівняння залежностей
рівнів накопичення радіаційно окисненого заліза від хімічного складу еденітів та гастингситів. С помощью метода ядерной гамма-резонансной спектроскопии изучено распределение разновалентных катионов железа по октаэдрическим позициям структуры эденитов в процессе их облучения. Проведено
сравнение зависимостей уровней накопления радиационно окисленного железа от химического состава эденитов и гастингситов. The distribution of iron cations on octahedral positions of edenite′s structure in the process of their irradiation are studied by the method of NGR-spectroscopy. Accumulation levels of radiation5oxidized iron have been compared
depending on chemical composition of edenites and hastingsites.