Про ізотопний вік порід палеопротерозойської габро-долеритової асоціації Північно-Західного району Українського щита - Шумлянський, Л.В.; Белоусова, О.А.; Елмінг, С.-О. (Мінералогічний журнал, 2008)
За результатами датування цирконів з допомогою методів твердофазної мас-спектрометрії та спектрометрії вторинних іонів визначено U-Pb ізотопний вік порід Прутівського (1777,0 ± 4,7 млн рр.) та Каменського (1788 млн рр.)
масивів, а також Томашгородської дайки (1790,3 ± 4,3 млн рр.). Ці результати свідчать про відсутність генетичних
зв’язків між зазначеними више породами та породами букинського комплексу, що ставить під сумнів перспективи нікеленосності останнього. Згідно з отриманими даними пропонується виділити у Кореляційній хроностратиграфічній схемі раннього докембрію Українського щита томашгородський комплекс у складі високонікелевих
дайкових долеритів, Прутівського та Каменського масивів з віком формування у 1780—1790 млн рр. Від виділення кам’янського та прутівського комплексів пропонується відмовитись. По результатам датирования цирконов, проведенного с помощью методов твердофазной масс-спектрометрии и спектрометрии вторичных ионов определены U-Pb изотопный возраст пород Прутовского
(1777,0 ± 4,7 млн лет) и Каменского (1788 млн лет) массивов, а также Томашгородской дайки (1790,3 ± 4,3 млн
лет). Эти результаты свидетельствуют об отсутствии генетической связи между названными выше породами и
породами букинского комплекса, что ставит под сомнение никеленосность последнего. В соответствии с новыми данными авторы предлагают выделить в Корреляционной хроностратиграфической схеме раннего докембрия Украинского щита томашгородский комплекс в составе высоконикелевых дайковых долеритов, Прутовского и Каменского массивов, возраст формирования которых 1780—1790 млн лет. От выделенных сейчас каменского и прутовского комплексов предлагается отказаться. Zircons separated from the Prutivka and Kamenka layered intrusions as well as from the Tomashgorod dolerite
dyke were investigated by means of thermal-ionization mass-spectrometry and secondaryion mass-spectrometry.