Школа церковного співу в Манявському скиті - Яра, М. (Інститут історії України НАН України, 2005)
Дослідниця із Польщі торкається ще малодосліджених проблем української фольклористики, висловлює оригінальні ідеї та робить ґрунтовні висновки, щодо витоків української культури. The scientist from Poland touches on problems of Ukrainian folklore which aren't investigated in detail, expresses orininal ideas and works out detailed conclusions about sources of the Ukrainian culture.