Аналітичні схеми пробопідготовки гірських порід та мінералів і визначення в них мікроелементів методом мас-спектрометрії з індукційно зв’язаною плазмою (ICP-MS) - Пономаренко, О.М.; Самчук, А.І.; Красюк, О.П.; Макаренко, Т.І.; Антоненко, О.Г. (Мінералогічний журнал, 2008)
Наведено аналітичні схеми розкладання гірських порід та мінералів з використанням мікрохвильової системи
ЕТНОS-I, що дозволяють значно зменшити тривалість та працемісткість пробопідготовки. Наведено результати
ICP-MS визначення мікроелементів у природних об’єктах без попереднього концентрування. Приведены аналитические схемы разложения горных пород и минералов с применением микроволновой системы ETHOS-1 для последующего определения микроэлементов с помощью метода ІCP-MS спектрометрии. Разработанные методики отличаются высокой эффективностью и позволяют значительно уменьшить
время и трудоемкость пробоподготовки, по сравнению с классическими схемами. Analytical schemes for decomposition of rocks and minerals applying microwave system ETHOS-1 for the following determination of microelements using ICP-MS spectrometry are represented. The methods developed are highly
effective and time-saving in comparison with classical schemes.