Похід проти українства на межі XIX - XX ст.: газета "Киевлянин" про український театр - Половинчак, Ю.Л. (Інститут історії України НАН України, 2005)
У статті висвітлюються проблеми розвитку національної культури в умовах царизму. На основі чисельного фактичного матеріалу розглядаються проблеми розвитку українського театру. The article envisages the problems of development of national culture under the circumstances of tsarism. On the basis of numerous real materials it investigates the problems of development of the Ukrainian theater.