Оптимізація процесу вигоряння вугільних частинок у циркулюючому киплячому шарі - Шрайбер, О.А. (Промышленная теплотехника, 2007)
Построена обобщенная статистическая теория процесса выгорания угольных частиц в топке с циркулирующим кипящим слоем, отличающаяся учетом как внутренней, так и внешней циркуляции частиц. Побудовано узагальнену статистичну теорію процесу вигоряння вугільних частинок у топці з циркулюючим киплячим шаром, що відрізняється врахуванням як внутрішньої, так і зовнішньої циркуляції частинок. We have constructed a generalized statistical theory of the combustion of coal particles in a furnace with fast fluidized bed, differing by taking into account both the internal and external circulation of particles