Жива історія про український голокост 1932-1933 років - Бажан, О.Г. (Інститут історії України НАН України, 2005)
Дослідник з оригінального боку повертається до традиційної історії України 30-х pp. XX ст. досить аргументовано відтворює історичний фон цієї проблеми, фокусує увагу на малодосліджених сторінках. The scientist shows the history of Ukraine as a tragedy of the 30s of the XX century, covers in detail historical background of this problem, pays attention to the pages which have not been investigated in full.