Демографія українського села XVI-XXI ст. крізь призму історико-краєзнавчого дослідження - Андрощук, О.В. (Інститут історії України НАН України, 2005)
Автор торкається проблем „малої батьківщини", досліджує її історію на прикладі тривалого часу, акцентує увагу на історіографії питання. The author points out some problems of "small Motherland", investigates her history during a longterm period, pays attention to the historyography in question.