Основні напрями і завдання органів держбезпеки України у боротьбі з фашистськими загарбниками в роки Великої Вітчизняної війни - Вавринчук, М.П. (Інститут історії України НАН України, 2005)
Оригінальна розвідка присвячена ще малодослідженим сторінкам боротьби проти фашистських загарбників. Автором вводяться нові корпуси документів, до яких доступу дослідники не мали. The original research is devoted to some aspects of struggle against fascist occupators which is less investigated. The author introdeces some new documents, to which the researchers didn't have an access.