Маловідомі імена в краєзнавстві: кадри важкої промисловості Донбасу під жорнами сталінських репресій - Бут, О.М.; Доброе, П.В. (Інститут історії України НАН України, 2005)
Лауреати премії ім. Дм. Яворницького діляться думками з приводу непоправних втрат в Донецькому регіоні під час сталінських репресій.