Краєзнавчий рух на Вінниччині в умовах незалежності України - Гальчак, С.Д. (Інститут історії України НАН України, 2005)
У статті показаний стан краєзнавчого руху на регіональному рівні, розкриваються його витоки, здобутки особливо в добу незалежності України. The article envisages the conditions of the regional geography movement at the regional level, outlines і early stages and achievements especially in the periods of Ukraine's independence.