Український комітет краєзнавства на етапі становлення (1925-1929 pp. XX ст.) - Прокопчук, B.C. (Інститут історії України НАН України, 2005)
Досліджується становлення краєзнавчих структур, їх вплив на розгортання історико-краєзнавчого руху, ставлення державних органів до цієї справи. The development of regional geography structures is studied, their influence on the development of historical geography movement of the setting up of state bodies.