Використання місцевих видів палива для виробництва енергії в Україні - Гелетуха, Г.Г.; Желєзна, Т.А.; Матвєєв, Ю.Б.; Жовмір, М.М. (Промышленная теплотехника, 2006)
Проаналізовано можливості використання місцевих видів палива для виробництва енергії в Україні. Виконано оцінку ємності ринку України щодо впровадження котлів на деревині, соломі, торфі та оцінку необхідних капіталовкладень. Показано, що річне заощадження коштів завдяки скороченню споживання природного газу перевищує загальну суму витрат, що потрібні на впровадження парку котлів на біомасі і торфі. Проанализирована возможность использования местных видов топлива для производства энергии в Украине. Выполнена оценка емкости рынка Украины для внедрения котлов на древесине, соломе, торфе и оценка необходимых капиталовложений. Показано, что годовая экономия средств вследствие сокращения потребления природного газа превышает общую суму затрат, которые нужны на внедрение парка котлов на биомассе и торфе. Possibility to use local fuels for energy production in Ukraine is analyzed. Estimation of capacity of Ukraine's market for the introduction of boilers operating on wood waste, straw and peat is fulfilled, and required investment costs are assessed. It is shown that annual saving of money due to reduced natural gas consumption exceeds total costs required for the introduction of all these boilers operating on biomass and peat.