Система уравнений кинетики переноса процесса сушки коллоидных капиллярно-пористых тел - Потапов, В.А.; Погожих, Н.И. (Промышленная теплотехника, 2006)
Предложена гетероэнергетическая модель коллоидного капиллярно-пористого тела, представляющая трехкомпонентную систему: сухой скелет, связанная влага, свободная влага. Получена система уравнений кинетики сопряженных явлений переноса в процессе сушки, решение которой позволяют прогнозировать кинетику таких важных физических показателей, как содержание свободной и связанной влаги, средней температуры, давления и деформации. Запропоновано гетероенергетичну модель колоїдного капілярно-поруватого тіла, що являє собою трикомпонентну систему: сухий кістяк, зв'язана волога, вільна волога. Одержано відповідну систему рівнянь кінетики спряжених явищ переносу в процесі сушіння, розв'язок якої дає змогу прогнозувати кінетику таких важливих фізичних показників, як вміст вільної та зв'язаної вологи, середньої температури, тиску та деформації. It Is offered the hetero-energy model of a damp body, which are presented in a tree component system: a dry skeleton-bound water – free water The appropriate system of the equations for kinetics of the connected phenomena of transfer in the drying process is received, which decision allow to predict kinetics of such important physical parameters, as the contents of the free and bound water, average temperature, pressure and deformation.