Влияние законов переноса на преобразование транспортных уравнений конвективного тепломассопереноса - Репухов, В.М. (Промышленная теплотехника, 2006)
Изучается влияние законов переноса на рассмотренное ранее преобразование нестационарных трехмерных дифференциальных транспортных уравнений конвективного тепломассопереноса (неразрывности, переноса импульса, массы компонента смеси, энергии и другие) высокоскоростного неизотермического и неоднородного трехмерного течения при любых состояниях вещества к простейшей форме уравнений низкоскоростного, включая квазиизотермическое и квазиоднородное течение. Вивчаєтья вплив законів переносу на одержане раніше перетворення нестаціонарних тримірних диференційних транспортних рівнянь конвективного тепломасопереносу (нерозривності, переносу імпульсу, маси компоненту суміші, енергії та ін.) високошвидкісної неізотермічної та неоднорідної тримірної течії при будь-якому стані рідини до найпростішої форми рівнянь низькошвидкісної, включаючи квазіізотермічну та квазіоднорідну течію. We study the influence of the transfer laws on the transformation of nonstationary three-dimensional differential transport equations of convective heat and mass transfer (continuity, momentum, component mass, energy, etc.) of a high-speed nonisothermal and inhomogeneous threedimensional flow for any state of the substance, considered earlier, to the simplest form of equations of a low-speed flow, including quasiisothermal and quasihomogeneous ones.