Моделирование теплообмена в камере, отапливаемой регенеративными горелками - Сибирь, А.В.; Решетняк, С.И.; Губинский, В.Й. (Промышленная теплотехника, 2006)
Выполнено численное моделирование разогрева футерованной камеры регенеративными горелками. Совместно решались задачи турбулентного движения газа, лучисто-конвективного теплообмена и нестационарной теплопроводности кладки камеры. Рассмотрены варианты расположения горелок в нижней части камеры и на боковых стенах. Показано преимущество нижнего расположения регенеративных горелок. Виконано чисельне моделювання розігріву футерованої камери регенеративними пальниками. Спільно вирішувалися задачі турбулентного руху газу, променево-конвективного теплообміну і нестаціонарної теплопровідності кладки камери. Розглянуто варіанти розташування пальників у нижній частині камери і на бокових поверхнях камери. Показано переваги нижнього розташування регенеративних пальників. The numerical simulation of lined chamber heating by regenerative burners was carried out. The problems of turbulent gaseous flow, radiant-convective heattransfer and transient heat-conduction of chamber's wall were solved jointly. The variants of burners arrangement in the lower part of the chamber and on its profile planes were studied. The advantage of lower arrangement of regenerative burners was shown.