Еволюція державної політики щодо краєзнавчого руху України у 20-х - 30-х pp. XX ст. - Савчук, В.О. (Інститут історії України НАН України, 2005)
В статті висівтлєні основні етапи державної політики щодо краєзнавчого руху, розкриті механізми впливу державних і політичнх структур на згортання краєзнавства як руху. Ключові слова: політика, державні структури, краєзнавство, політичні репресії. The article envisages the major stages of the state policy related to the regional geography movement. The mechanisms of the state and political influence structures on the curtailing of regional geography as a movement are revealed also in the article.